Zahid
Image via Sinar

KUALA NERANG: Umno perlu menggunakan media sosial untuk membantu menguatkan kredibiliti parti itu di kalangan pengundi, kata Naib Presiden Umno Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini.

Beliau berkata dengan 87 peratus daripada penduduk negara ini aktif dalam bidang media sosial, parti itu perlu menggunakan platform untuk memastikan rakyat tidak akan mudah terpengaruh dengan pembohongan yang disebarkan oleh pembangkang melalui medium yang sama.

Zahid berkata parti itu telah memainkan peranan defensif dalam dua pilihan raya umum lalu sekali gus membolehkan pembangkang untuk menyerang parti dan Barisan Nasional.

“Sudah tiba masanya bagi kita untuk menggunakan media sosial kita sendiri untuk membina kepercayaan, untuk memberitahu kebenaran dan menguatkan keyakinan orang ramai kepada penubuhan kerajaan. “Kita perlu memastikan bahawa kredibiliti Umno sentiasa di hadapan.

Saya tahu ia bukan satu tugas yang mudah dalam dunia tanpa sempadan ini dan era ¬†global, “katanya ketika berucap merasmikan mesyuarat Umno Padang Terap bahagian di sini hari ini. Timbalan Perdana Menteri turut mengingatkan Umno Kedah dan BN supaya tidak terlalu leka dengan kemenangan yang dicapai pada pilihan raya umum lepas.

Beliau berkata Umno dan BN perlu sedar bahawa mereka hanya mempunyai kerusi majoriti kecil untuk membentuk kerajaan negeri dan dengan mudah boleh kehilangan kerusi jika mereka tidak berhati-hati.

Zahid berkata berdasarkan undi popular dalam pilihan raya umum lalu di Kedah, Umno dan BN menerima 451.095 undi berbanding 431.999 diterima oleh pembangkang dengan hanya 19.096 perbezaan.

“Saya berharap pemimpin-pemimpin Umno dan BN di Kedah berhati-hati dan memberi tumpuan kepada memastikan parti itu akan terus menerajui negeri ini,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here