Ahli Parlimen Kelana Jaya dari PKR Wong Chen telah memaparkan laporan audit di pejabatnya bersama-sama dengan dokumen sokongan selepas perbelanjaan masyarakatnya dibekukan oleh kerajaan Selangor.

Beliau berkata bahawa dia sudah menulis kepada kerajaan negeri bahawa dia akan sekali lagi memaparkan perkara ini sekiranya mereka tidak menjawab kebimbangannya mengenai pembekuan akaunnya pada 30 Jun.

“Pejabat saya mempunyai tempoh lima bulan yang amat sukar. Kami terlibat dalam pertikaian dengan kerajaan negeri Selangor mengenai isu audit.

“Ada yang bertanya, mengapa saya membasuh linen kotor di khalayak ramai? Pejabat saya bersih dari sebarang rasuah … Semua kertas kerja yang kami tulis mengenai dasar awam bercakap mengenai akauntabiliti dan ketelusan.

“Saya ingin meneruskan perbualan ini, mengetepikan privasi saya mengenai perkara ini … Adalah menjadi tanggungjawab saya untuk menyelesaikannya secara terbuka, telus dan mungkin,” katanya dalam video yang telah dimuat naik ke Facebooknya hari ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here