Video
Image via Malaysiakini

Video lelaki diserang di luar sebuah masjid di Austin Perdana, Johor, telah tersebar luas di media sosial.

Menurut laporan media melalui akaun Facebook, kejadian itu berlaku apabila lelaki itu memandu kereta Toyota Camry, membunyikan hon tidak henti-henti semasa solat Jumaat.

Kenderaannya dihalang oleh kereta yang diletakkan di luar masjid.

Dalam salah satu video, pemandu itu dilihat cuba untuk mempercepatkan lagi apabila berhadapan dengan sekumpulan orang yang memukul dan menendang kereta, tetapi tidak dapat berbuat demikian.

Seorang lelaki dilihat memukul pemandu dengan kon isyarat merah berulang kali, manakala terdapat juga orang lain memanggil untuk bertenang.

Seorang wanita, yang dipercayai berada di dalam kereta juga, telah ditemui cuba untuk menghentikan serangan.

Sementara itu, Utusan Online memetik saksi Muhammad Akmal Bakar, 18, sebagai menyatakan bahawa pemandu berkali-kali membunyikan hon sehingga akhir bacaan solat.

Difahamkan, kedua-dua pihak berkuasa masjid dan mangsa telah membuat laporan polis berasingan berhubung kejadian itu.

 

 

SHARE
Previous articleRamalan Pemenang Maharaja Lawak Mega 2017
Next articleAzmin Ali Tiba Di KLIA Disambut Oleh Exco Dan ADUN PAS
Seorang kolumnis bebas yang berasal dari hutan batu KL. Ruang lingkup dunia tanpa sempadan pada masa kini menjadikan saya sebagai seorang kaki travel bajet dan 'foodie in the making'. Pada masa bosan-bosan akan melayan update 'trending' netizen... Saya sangat berminat dengan perkembangan pertahanan dan politik domestik serta global. Nak berbalah boleh tapi biarlah dalam 'mode' yang bertamadun ye...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here