Tahanan

ALOR SETAR: Perintah reman terhadap seorang lelaki berusia 37 tahun yang merupakan pegawai kanan imigresen dalam satu kes rasuah yang melibatkan RM27.9 juta telah dilanjutkan selama tujuh hari.

Pendaftar Kanan Mahkamah Sesyen Rusmini Mat Rashid pada hari Isnin membenarkan lanjutan tahanan reman ke atas pegawai itu sehingga 21 Mei.

Pegawai itu telah dipindahkan ke Jabatan Imigresen Padang Besar di Perlis dari Putrajaya pada awal tahun lepas.

Beliau dikatakan memiliki lima kereta mewah, termasuk  BMW X6, BMW 320i dan Toyota Vellfire, sebuah superbike BMW R1200, 13 jam tangan mewah dan 13 beg tangan berjenama.

Beliau disiasat kerana didakwa mengambil rasuah dalam kelulusan permit kerja daripada 18,626 pekerja asing yang mahir dan profesional ketika berada di Putrajaya.

SHARE
Previous articleCEO Malaysiakini Didakwa Atas Kesalahan Video KiniTV
Next articlePemain Bola Bukan Pilihan Janna Nick
Seorang kolumnis bebas yang berasal dari hutan batu KL. Ruang lingkup dunia tanpa sempadan pada masa kini menjadikan saya sebagai seorang kaki travel bajet dan 'foodie in the making'. Pada masa bosan-bosan akan melayan update 'trending' netizen... Saya sangat berminat dengan perkembangan pertahanan dan politik domestik serta global. Nak berbalah boleh tapi biarlah dalam 'mode' yang bertamadun ye...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here