Shahrir Samad

JOHOR BAHRU: Ahli Parlimen Johor Baru Tan Sri Shahrir Abdul Samad menegaskan bahawa dia tidak akan mempertahankan kerusi Parlimen pada pilihan raya umum akan datang.

Katanya, beliau tidak akan membuat U-turn dan akan menyerahkan tugas itu kepada pemimpin yang lebih muda.

Shahrir, Pengerusi Penyokong Kerajaan Barisan Nasional, telah dilaporkan pada tahun lepas sebagai berkata bahawa beliau tidak akan bertanding pada pilihan raya umum akan datang.

“Anda perlu mempunyai keyakinan terhadap pemimpin muda untuk mengambil alih dari sini,” katanya kepada pemberita pada hari Jumaat selepas menyerahkan RM416,000 dalam bantuan kewangan kepada beberapa 125 sekolah rendah dan menengah, masjid, tadika dan sekolah agama di sini.

Shahrir berkata pengundi di Johor Baru terbuka, progresif dan berpandangan ke hadapan dan bersedia menerima seorang Ahli Parlimen baru.

“Saya tidak mahu menjadi seperti Tun Mahathir dan Lim Kit Siang yang masih mahu bertanding dalam pilihan raya,” katanya.

Shahrir berkata, beliau sudah diasuh sejak 30 pemimpin dari Umno Bahagian Johor Baru, sambil menambah bahawa lima nama akan dicadangkan untuk Umno Johor potensi calon-calon dalam pilihan raya umum.

“Pengundi-pengundi di Johor Baru tidak akan memilih anda kerana anda seorang personaliti dengan nama besar, walaupun Datuk Onn Jaafar hilang dalam pilihan raya di Johor Baru,” katanya.

Beliau berkata BN akan bekerja lebih keras untuk menawan semula kerusi DUN Stulang, yang kini di bawah DAP.

Shahrir, yang juga Pengerusi Felda, berkata majoriti peneroka Felda di negara ini adalah penyokong kuat Umno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here