Seorang

BENTONG: Seorang pelajar terbunuh mana yang tercedera setelah sebatang pokok tumbang semlas mereka mengadakan latihan survival di sini hari ini.

Pelajar tersebut bersama-sama dengan 139 pelajar-pelajar lain dan empat pensyarah dari UiTM Puncak Alam, Selangor, telah mengambil bahagian dalam latihan di air terjun Lata Charok di Janda Baik, apabila tragedi itu berlaku pada pukul 4 pagi.

Kumpulan itu mengemudi kawasan hutan tebal apabila mereka terlihat sebatang pokok tumbang ke arah mereka.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Mohamad Mansor Mohd Nor berkata, pihaknya telah dimaklumkan kemalangan itu kira-kira jam 4.30 pagi, dan anggota polis segera dikerahkan ke tempat kejadian.

Beliau berkata, empat mangsa dihantar ke Hospital Bentong, manakala seorang lagi dibawa ke Hospital Kuala Lumpur, untuk rawatan.

Mansor berkata pasukan UiTM itu dijadualkan untuk menjalankan latihan di antara jam 11.30 malam pada hari Jumaat dan 05:00 pada hari Sabtu, sebelum meninggalkan Janda Baik pada hari Ahad.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat berkata, mereka masih belum mengenal pasti si mati dan sedang dalam proses mengumpul maklumat daripada peserta latihan tersebut untuk menentukan sama ada semua orang diambil kira.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here