Saya Tidak

PETALING JAYA: Pengarah dan penerbit filem David Teo berkata, beliau tidak akan mengambil apa-apa tindakan undang-undang terhadap pelakon / pelawak Sulaiman Yassin yang menampar dia semasa dialog Transformasi Negara acara 2050 (TN50)  di Seri Perdana, malam tadi.

“Saya hanya meminta Rosyam memberi tumpuan beliau kepada peserta di belakang tetapi dia memberi kepada hanya mereka yang duduk di hadapan. Saya juga mahu tanya Perdana Menteri beberapa soalan.

“Tetapi tiba-tiba, dia (Sulaiman) bergegas dan menampar saya,” Teo dipetik sambil menambah bahawa ia adalah di luar jangkaan juga.

“Saya tidak akan mengambil apa-apa tindakan undang-undang terhadap Sulaiman dan juga telah diampuni terhadap tindakannya,” katanya.

Walaupun kedua-dua industri veteran kemudian bersalaman dan meminta maaf atas tindakan mereka, Sulaiman seolah-olah yakin dia betul dalam apa yang telah dilakukannya.

“Saya tidak fikir apa yang saya lakukan adalah keterlaluan kerana ia dilakukan untuk mengajarnya beberapa adab. Saya melakukannya terutamanya kerana kami di hadapan pemimpin kami yang telah menjadi tuan rumah acara itu.

“Saya tidak menyesal kerana sikap David masih tidak menghormati Perdana Menteri dan Rosyam Nor sebagai moderator. Sebagai rakyat Malaysia, kita harus menunjukkan akhlak yang lebih baik dan rasa hormat, “Sulaiman, yang lebih dikenali sebagai Mat Over, kepada Harian Metro.

Rosyam, yang merupakan seorang pengarah dan pelakon, berkata beliau malu dengan kejadian itu dan telah memohon maaf kepada Najib juga.

Majlis diteruskan selepas terhenti sementara kerana perbalahan, dan pada akhir sesi dialog itu, kedua-dua lelaki telah dibawa masuk ke dalam dewan lagi, di mana mereka memohon maaf kepada Perdana Menteri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here