Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar berkata, agenda reformasi dimulakan secara spesifik bukannya bagi menyasarkan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, tapi adalah untuk berubah ke arah sistem pentadbiran lebih baik.

“Saya minta perdana menteri memikirkan semula kenyataan sebelum mengkritik agenda reformasi yang menguntungkan rakyat.

“Najib perlu membaca sejarah dahulu, kemudian barulah boleh mengeluarkan kenyataan,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat PKR, semalam.

Nurul Izzah berkata demikian, mengulas kenyataan Najib yang memaklumkan bahawa sudah tiba masanya pengundi di Permatang Pauh membuat perubahan dengan memilih BN pada PRU14.

Najib berkata, parti pembangkang menggerakkan reformasi kira-kira 17 tahun lalu, untuk melawan Mahathir, tetapi secara rasminya gerakan itu boleh dikatakan berkubur apabila orang yang dilawan dahulu membuat pusingan 360 darjah, dan kini bekerjasama dengan pembangkang.

Dalam perkembangan lain, ketika menjawab mengenai desakan Pas supaya Mahathir meminta maaf kepada bekas Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, beliau berkata, kepentingan negara harus diberi keutamaan buat masa ini.

Nurul Izzah yang juga Ahli Parlimen Lembah Pantai berkata, yang perlu menjadi perhatian pembangkang buat masa ini adalah mengenal pasti musuh utama iaitu rasuah, masalah kewangan dan lain-lain lagi.-Sinar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here