Polis

PETALING JAYA: PDRM telah membuat serbuan ke atas rumah Pengerusi MyWatch, Datuk R. Sri Sanjeevan di Kajang dan merampas BMW EX6 merah dan empat motosikal milik beliau.

Sebuah portal berita  melaporkan bahawa sepasukan polis dari Bukit Aman menyerbu rumah Sanjeevan dan merampas aset dalam satu operasi pada jam 3.10 petang.

Dilaporkan  aset yang disita adalah terdiri daripada tiga motor Demak EX90 dan motor Ego Yamaha, kini disimpan oleh pihak polis di Cheras.

Menurut laporan itu, dua pegawai polis dan 10 anggota dari Pasukan Khas Taktikal Squad 3 yang bertanggungjawab untuk menyiasat Sanjeevan di bawah Seksyen 45 Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram (AMLA) adalah sebahagian daripada serbuan itu.

ASP Maamor Faizal dipetik dalam laporan itu sebagai berkata bahawa akaun bank Sanjeevan telah dibekukan oleh pihak berkuasa.

Beliau mendakwa penyitaan itu meninggalkan dia dengan apa-apa, termasuk kenderaan untuk bergerak.

Sementara itu, STAGG (Pasukan Petugas Khas Anti Maksiat, Perjudian dan Gangsteris) Pengarah Timbalan Comm Datuk Mohd Rodwan Mohd Yusof mengesahkan bahawa ia adalah serbuan yang dijalankan berkaitan dengan kesalahan di bawah AMLA.

Sanjeevan dan pemandunya, seorang warga India, telah ditahan di bawah Seksyen 506 dan Seksyen 384 dan 385 Kanun Keseksaan kerana melakukan ugutan jenayah yang didakwa dan pemerasan berhampiran nilai plaza tol pada 22 Jun.

Sanjeevan juga mengaku tidak bersalah terhadap dua pertuduhan di Mahkamah Sesyen, Mahkamah Majistret Temerloh dan Mahkamah Majistret di Seremban, Negeri Sembilayang mensabitkan beliau mengupah seorang pekerja haram dan melakukan peras ugut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here