PlayStation 4 Pro

Episod baru Square Enix Hitman akan menjadi antara tajuk yang akan menyokong PlayStation 4 Pro apabila konsol itu bakal lancarkan pada minggu depan, umum jurucakap IO Interactive hari ini.

Dalam satu kenyataan, jurucakap tersebut menjelaskan bahawa Hitman untuk PS4 Pro akan mempunyai “lapisan baru terperinci ditambah kepadanya.” Resolusi keseluruhannya akan meningkat, manakala “permukaan reflektif” telah dipertingkat, bersama “kesan pencahayaan yang lebih terperinci.” Selain itu, aliasing permainan akan dikurangkan.

Pemain juga boleh mengharapkan UI yang lebih “bersih dan segar” melalui paparan 4K. Hitman juga menggunakan memori tambahan PS4 Pro untuk “aliran dalam tekstur yang berkualiti tinggi, menghasilkan maklumat lanjut.” IO Interctive menambah bahawa kadar bingkai permainan tidak menerima kesan daripada semua kesan visual yang telah dipertingkatkan.

“Dengan Hitman, kami membuat permainan ini seolah-olah hidup, yang sentiasa bertambah baik selari dengan PS4 Pro yang sempurna dengan visi penambahbaikan yang berterusan, kami berbangga untuk menyokongnya,” kata Ketua Studio IO, Hannes Seifert dalam satu kenyataan.

Walaupun anda tidak mempunyai TV 4K untuk mengambil kesempatan penuh kesan visual ini, Hitman untuk PS4 Pro masih mempunyai “higher quality shading and less flickering highlights” pada set 1080p.

PS4 Pro dilancarkan pada 10 November, dengan harga sekitar USD 400.

Episod keenam dan terakhir musim pertama Hitman telah dikeluarkan awal minggu ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here