Majlis Belia Malaysia (MBM) menyokong sepenuh kenyataan Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yang mengarahkan polis mengharamkan penganjuran pesta tarian gay yang dirancang pada 30 September nanti.

Presidennya, Muaamar Ghadafi Jamal Jamaludin berkata, pendirian DBKL itu tepat pada masanya memandangkan pesta berkenaan sama sekali bertentangan dengan nilai-nilai murni negara dan melanggar syariat Islam yang menjadi agama rasmi Malaysia.

Katanya, penganjuran pesta tarian itu memberi banyak kesan negatif kepada masyarakat umum negara iniĀ  dan ia tidak mencerminkan Malaysia sebagai sebuah negara Islam.

“MBM menyokong penuh keputusan kerajaan melalui arahan TPM untuk mengharamkan pesta itu dan memastikan ia tidak langsung boleh dianjurkan di negara ini.

“Kita tegas menentang sebarang aktiviti membabitkan golongan tidak bermoral itu kerana ia bakal merosakkan akhlak masyarakat terutamanya golongan belia,” katanya kepada Sinar Harian.

Jelas Muaamar Ghadafi lagi, MBM juga menganggap penganjuran pesta tarian gay berkenaan amat bertentangan dengan semua ajaran agama, apatah lagi Islam mengharamkan sebarang bentuk hubungan yang menyalahi tabie.

Ujarnya, Penganjuran pesta haram berkenaan bukan lagi isu kecil yang harus dipandang remeh oleh semua lapisan masyarakat negara ini, malah ia adalah satu bentuk bencana sosial serta moralĀ  yang mesti dibendung sehingga ke akar umbi.

“Pengaruh LGBT perlu dibanteras daripada menular dalam kalangan masyarakat pelbagai kaum di negara ini terutamanya golongan muda kerana ia adalah amalan sosial yang tidak munasabah.

“Kita (MBM) sering memantau setiap program yang dianjurkan pelbagai pihak samaada ia memberikan kebaikan atau keburukan kepada golongan belia di negara ini,” katanya.

Beliau juga memuji tindakan segera Jabatan Imigresen Malaysia yang sedia memantau dan menghalang kemasukan warga asing yang berkunjung ke negara ini untuk menyertai pesta tarian gay berkenaan.-SINAR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here