Komponen Barisan Nasional (BN) berada di landasan yang betul untuk menghadapi pilihan raya umum PRU14 dengan persefahaman bersama antara mereka sejajar dengan setiap keputusan yang dibuat oleh Perdana Menteri yang itu juga pengerusi BN Datuk Seri Najib Tun Razak.

Naib Presiden UMNO Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata penerimaan dan semangat berpasukan yang ditunjukkan oleh parti komponen BN adalah baik.

“Kepentingan persefahaman telah ditekankan oleh Datuk Seri Najib sendiri, dan saya yakin bahawa penerimaan semua parti komponen sangat baik dan mereka memahami konsep BN.

“Apa yang penting sekarang ialah kita tidak boleh membenarkan apa-apa datang antara parti komponen BN dan kita mesti kekal bersatu untuk menghadapi PRU14,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri mesyuarat Majlis Tertinggi BN yang dipengerusikan oleh Najib di Menara Dato ‘Onn di PWTC semalam.

Sementara itu, presiden MIC Datuk Seri Dr S Subramaniam berkata parti itu akan cuba meminimumkan isu-isu domestik.

“Kerusi Cameron Highlands, kami tidak bincangkan secara khusus. Kami akan meletakkan parti terlebih dahulu dan tiada individu yang sepatutnya membuat sebarang kenyataan dengan tidak mengikut kepimpinan parti.

“Pertukaran kerusi, sebaliknya, diperbincangkan dalam BN. Yang ialah calon dipilih berdasarkan kepentingan bersama dan persetujuan bersama,” katanya.

Presiden MyPPP Tan Sri M. Kayveas juga bersetuju untuk mematuhi keputusan kepimpinan parti mengenai peruntukan kerusi dan calon terpilih.

“Kita akan terus berusaha. Kita yakin bahawa pengerusi akan membuat keputusan yang adil untuk semua parti komponen BN, termasuk mengenai kerusi Cameron Highlands , “kata Kayveas yang telah mengumumkan hasratnya bertanding di kerusi Cameron Highlands.

– BERNAMA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here