PAS Sedia

ALOR STAR: Pas akan menggerakkan tentera siber atau ‘siber Mujahid’ untuk menangani isu-isu yang dibangkitkan oleh musuh-musuh politik menjelang pilihan raya umum ke-14 (PRU-14).

Ketua Penerangan Pas Datuk Nasarudin Hassan Tantawi berkata, Pas akan menubuhkan kumpulan mujahid siber untuk menangani isu-isu di peringkat tempatan dan nasional.

“Berbanding dengan tentera siber lain, siber mujahid tidak akan menggunakan akaun palsu atau nama palsu dalam mempertahankan parti mereka daripada serangan luar.

“Peranan mereka adalah untuk menyalurkan maklumat daripada pemimpin parti akar umbi ahli, dan untuk melindungi dasar dan integriti parti,” katanya dalam ucapan penggulungan pada hari ketiga Muktamar ke-63 di Kompleks Pas Kedah di sini, hari ini.

Beliau juga menasihatkan negeri-negeri yang masih belum membentuk kumpulan siber mujahid mereka untuk berbuat demikian sejurus selepas Muktamar.

Di samping itu, Nasarudin menggesa para pemimpin akar umbi untuk menggunakan portal berita parti, ‘Harakah’, untuk melawan sebarang fitnah dilemparkan kepada parti.

Beliau berkata mereka perlu melengkapkan diri dengan pengetahuan, supaya mereka tidak panik apabila diserang oleh musuh parti.

Sementara itu, Kelab Penyokong Pas telah menyuarakan harapannya melihat Presiden Pas Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai orang pertama daripada parti itu dilantik sebagai Perdana Menteri.

Ketua Pas Penyokong Club, N. Balasubramaniam, berkata sudah tiba masanya untuk Presiden Pas untuk memimpin negara ini.

Beliau berkata ini adalah kerana seorang ulama akan memerintah negara ini dengan adil dan juga memastikan kesaksamaan untuk semua rakyat Malaysia.

“Kami percaya bahawa masa depan Malaysia terletak dengan Pas, itulah sebabnya kita mahu melihat Pas menang dalam PRU-14.

“An Ulama akan memastikan tidak akan ada lagi rasuah dan salah guna kuasa. Islam mengajar rakyatnya untuk hidup bersama-sama, tanpa mengira kaum.

“Islam adalah agama yang bertindak sebagai tempat perlindungan bagi kami, dari kesengsaraan dan ketidakadilan,” katanya.

Dalam ucapannya, Balasubramaniam juga membidas serpihan PAS, Parti Amanah Negara (PAN), menggambarkan mereka sebagai “rakan-rakan yang telah menyimpang dari jalan yang benar”.

Beliau memberi jaminan pemimpin Pas bahawa Kelab Penyokong tidak akan meninggalkan parti Islam, kerana mereka percaya kepada perjuangan Pas.

“Kami akan sentiasa bersama Pas di bawah ini pokok hijau yang indah (Pas), dan kami tidak akan pernah bernaung di bawah pokok oren,” katanya, merujuk kepada warna rasmi PAN ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here