Muhyiddin Yassin berikrar untuk berperang dengan PAS atau mana-mana parti lain yang bekerjasama dengan Umno dan Barisan Nasional (BN) dalam pilihan raya umum akan datang PRU14.

Muhyiddin, timbalan presiden Pakatan Harapan (PH), berkata parti komponen perlu ketepikan perbezaan mereka dan bekerjasama untuk mengalahkan BN dan sekutu mereka.

“Sesiapa menyokong BN, seperti PAS, ada dalam satu kumpulan. Kami berada dalam kumpulan lain. Rakyat mempunyai dua pilihan, BN atau PH. Tiada pilihan di antara.

“Sekiranya PAS tidak bersama kami, kami lawan mereka,” katanya.

Muhyiddin, pengerusi PPBM Johor dan timbalan presiden PH, berkata sukar untuk menjatuhkan BN berikutan jentera dan sokongan kuat yang dimiliki oleh parti pemerintah.

“Oleh itu, kita akan membuat persiapan rapi. Kami akan jatuhkan kerajaan sekarang,”

Muhyiddin turut menyamakan perjuangan PH seperti Muhajirin, golongan yang pertama menukar Islam di bawah Nabi Muhammad, dalam memerangi orang Jahiliah.

“Kami adalah kumpulan Muhajirin kerana kami menghadapi permusuhan daripada Jahiliah yang kelihatan bijak tetapi sebenarnya bodoh dan telah membawa kerugian besar kepada negara ini,” katanya.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here