Lembaga
Image via FMT

KUALA TERENGGANU: Badan Perhubungan Umno Terengganu akan serahkan isu Ahmad Said ini kepada Lembaga Disiplin parti untuk diambil tindakan di atas kenyataan beliau yang kerap mengkritik kepimpinan parti.

Pengerusinya, Ahmad Razif Abdul Rahman berkata, ini bagi memastikan setiap ahli yang melanggar peraturan dihukum, tanpa mengira status atau jawatan beliau dalam parti.

“Kami akan mengambil tindakan berdasarkan disiplin parti … jika ada yang salah, kita akan mengambil tindakan. Jika, berkata, saya yang salah, tindakan juga perlu diambil.

“Kami menyerahkan kepada Lembaga Disiplin Umno untuk berurusan dengan dia, jika dia g salah, ia adalah salah. Kami, Badan Perhubungan Umno Negeri akan menghantar laporan ke peringkat tertinggi untuk tindakan yang perlu diambil.

“Ini adalah asas yang perlu dikekalkan oleh parti yang mempunyai prinsip-prinsip (seperti Umno),” katanya kepada pemberita selepas menghadiri sambutan Terengganu Inc Hari Raya di sini hari ini.

Ahmad Razif yang juga Menteri Besar Terengganu, berkata demikian sebagai mengulas urgings kepada Majlis Tertinggi Umno untuk memecat Ahmad untuk kecamannya terhadap kepimpinan Umno negeri itu sejak kebelakangan ini.

Beliau berkata laporan sebelum ini, Badan Perhubungan Umno negeri itu telah diserah simpan dengan Lembaga Disiplin Umno terhadap beberapa individu yang didakwa menyeleweng daripada parti itu pada pilihan raya umum lepas, dan orang-orang keluar untuk mewujudkan ketidakstabilan politik di negeri ini.

“Ini adalah tugas saya sebagai Pengerusi Badan Perhubungan Umno negeri. Jika kita tidak berani mengambil tindakan, ia menjadi dua standard dan keyakinan ahli Umno lain akan menjadi lemah, “katanya.

Mengenai sama ada tindakan itu akan mengancam sokongan yang kini dinikmati oleh ahli-ahli parti yang lain, Ahmad Razif berkata beliau tidak mempunyai masalah dengan kebarangkalian yang kerana apa yang penting adalah memastikan disiplin dalam parti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here