De Gea telah menandatangani kontrak selama empat tahun bersama Manchester United yang menjadikan dirinya terus kekal di Old Trafford sehingga sekurang-kurangnya pada 2019.

“Saya gembira untuk memulakan fasa baharu dalam kerjaya saya bersama Manchster United,” kata De Gea.

“Saya sentiasa suka bermain dengan pemain terbaik di hadapan para penyokong yang hebat. Manchester United merupakan kelab yang istimewa dan Old Trafford merupakan tempat yang sesuai untuk saya terus mengembangkan kerjaya saya.

“Saya tidak sabar memberi tumpuan kepada kerja keras bagi memperbaiki dan membantu rakan pasukan saya untuk berjaya,” kata bintang Sepanyol itu.

Pemain berusia 24 tahun itu menyertai Manchester United dari Atletico Madrid pada 2011.

De Gea sebelum ini dilaporkan mahu menandatangani kontrak baharu bersama Manchester United selepas perpindahannya ke Real Madrid tidak menjadi kenyataan.

Sementara itu, Pengurus Manchester United, Louis Van Gaal dalam satu kenyataan berkata, beliau gembira mengenai kontrak baharu yang ditandatangani De Gea.

“Saya benar-benar gembira David (De Gea) telah menandatangani kontrak baharu.

“Dia merupakan salah seorang daripada penjaga gol terbaik dalam dunia bola sepak. Saya amat gembira dia akan menjadi sebahagian daripada pasukan ini dalam beberapa tahun akan datang.

“David telah membuatkan sumbangan yang amat penting kepada prestasi kami pada musim yang lepas dan dia telah menjadi pemain kelab terbaik selama dua musim,” ujar Van Gaal.

Sumber: mStar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here