Ketua

KUALA LUMPUR: Ketua Pemuda Ampang PKR, Datuk Adam Rosly berkata banglo miliknya di Ampang adalah bernilai RM1 juta dan bukan RM7 juta seperti yang didakwa oleh Ketua Bahagian UMNO Besar Sungai Datuk Seri Jamal Md Yunus.

Adam, 28, bagaimanapun berkata beliau telah membeli harta – yang terletak di Jalan Pinang berhampiran Kampung Melayu, Ampang melalui lelongan bank.

“Saya membeli rumah di lelongan bank RM1 juta dan tidak RM7 juta. Bank itu menjual rumah tersebut dalam keadaan usang tetapi bentuk ia tetap sama. Ia bukan seolah-olah saya telah direka rumah berbentuk Disneyland, “katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat polis Ampang di Selangor pada Selasa.

Adam berkata beliau tidak menjangkakan pembelian rumah telah membawa kepada fitnah dan tuduhan tidak berasas.

“RM1 juta adalah sangat murah untuk sebuah rumah di Ampang. Rumah itu mempunyai reka bentuk yang cantik dan agak rugi jika saya tidak membelinya. Malangnya, berita ini tersebar luas dan ia telah memfitnah saya,” katanya.

Adam juga mengingatkan Jamal tidak mempersoalkan gelaran Datuk di mana beliau sebagai pemimpin Baju Merah juga telah memperoleh gelaran Datuk pada usia yang muda.

“Kebanyakan orang di Malaysia tahu bahawa terdapat ramai orang muda kaya di sini … bukan hanya saya. Terdapat ramai yang telah mendapat gelaran Datuk mereka. Jika saya disoal tentang perkara ini, ia perlu dibuat tahu bahawa saya berada dalam yang sama baris sebagai Jamal apabila saya menerima gelaran Datuk saya.

Adam juga menafikan tuduhan bahawa beliau adalah proksi kepada mana-mana Ahli Parlimen termasuk Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin.

“Saya ingin menegaskan bahawa kita adalah parti yang berani. Ismail Kijo dan Jamal boleh melaporkan kepada pihak polis dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).”

Pemimpin bahagian UMNO menggesa SPRM untuk menyiasat Adam untuk memiliki dikatakan RM7 juta banglo dan armada kereta mewah walaupun, sebagai pendatang baru dalam PKR.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here