Kerajaan
Image via NST

TAWAU: Kerajaan akan menggagalkan sebarang ancaman kepada negara, kata Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.
Beliau berkata pihak berkuasa tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan terhadap sesiapa, termasuk bekas pemimpin-pemimpin yang melindungi rancangan untuk Sabah untuk menarik diri dari Malaysia.
“Kami juga berurusan dengan mereka yang terlibat dalam jenayah sempadan trans seperti kumpulan penculikan untuk wang tebusan,” katanya ketika melancarkan sambutan Bulan Kebangsaan dan kempen Jalur Gemilang di sini.
Dr Ahmad Zahid mengucapkan terima kasih kepada pasukan keselamatan di bawah Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (Esscom) bagi membantu menjamin sempadan di sepanjang pantai timur negeri ini.
“Kita akan mempertahankan kedaulatan negara di semua kos,” katanya.
Beliau menambah bahawa rakyat Malaysia lebih daripada mampu untuk mentadbir negara ini.
“Sebab itu kita menolak sebarang campur tangan luar dalam hal ehwal negara,” kata Dr Ahmad Zahid.
Beliau juga mengingatkan rakyat Malaysia bahawa mereka perlu mengetepikan apa-apa perbezaan dalam ideologi politik apabila ia datang untuk kepentingan negara.
“Kita mungkin mempunyai perbezaan tetapi kita mesti bersatu untuk negara kita,” kata Ahmad Zahid kepada orang ramai yang bersorak kira-kira 30,000 di Dataran Majlis Perbandaran Tawau.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here