Presiden myPPP M Kayveas berkata beliau akan tetap bertanding untuk kerusi Parlimen Cameron Highlands pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14).

“Saya akan bertanding (kerana) saya tidak pergi ke mana-mana kecuali Cameron Highlands.

“Saya tidak mahu kerusi lain . Jika Barisan Nasional tidak memberi saya peluang, saya akan bertanding dengan tiket saya sendiri. ”

Beliau bercakap kepada wartawan selepas pembukaan konvensyen myPPP Melaka ke-17 di Melaka Media House, Ayer Keroh, di sini hari ini.

Konvensyen ini dirasmikan oleh Ketua Menteri Idris Haron dan dihadiri oleh wakil presiden MyPPP M Gandhi dan menyatakan pengerusi myPPP Chiw Tiang Chai.

Kayveas, yang juga penasihat kementerian pengangkutan, berkata beliau telah meminta “berkat” pengerusi BN Najib Razak sebelum berkhidmat kepada rakyat di Cameron Highlands kira-kira dua tahun lalu untuk memastikan kemenangan BN.

Terdahulu, media melaporkan bahawa Presiden MIC Dr S Subramaniam menegaskan bahawa parti itu akan bertanding di kerusi Parlimen Cameron Highlands dalam PRU14.

Dalam perkembangan lain, Kayveas mengambil tuduhan tugas oleh pihak tertentu bahawa kepimpinan negara “bankrap” dan “gagal” untuk mentadbir dan menguruskan negara dalam pelbagai aspek termasuk dalam pembangunan, ekonomi dan kemudahan infrastruktur untuk rakyat.

“Sekiranya mereka mengatakan Malaysia adalah negara yang gagal, maka mereka juga bertanggungjawab (kerana kegagalan) kerana mereka adalah pemimpin negara pada satu masa,” katanya.

Oleh itu, beliau menambah semua pihak perlu bersatu untuk mewujudkan kestabilan negara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here