pokemon go

PETALING JAYA: Berikutan trend global permainan realiti Pokemon Go, Grab Malaysia dan Hotlink hari ini secara bersama melancarkan empat edisi kereta PokeMobile terhad untuk pemain untuk memburu watak-watak Pokemon untuk dua hari pertama selepas pelancaran permainan itu di Malaysia tidak lama lagi.

Ketua Grab Malaysia, Jaygan Fu berkata permainan Pokemon Go telah membuatkan dunia menjadi gila mencari watak Pokemon di tempat masing-masing. Justeru, mereka juga mahu menjadi sebahagian daripada permainan yang mengasyikkan di samping membantu pemain bermain permainan itu dengan lebih baik.

“Kami sedar terdapat sebilangan besar pemain Pokemon di Malaysia dan kami mahu menyertai dalam keseronokan permainan.

“Oleh itu, pemain Pokemon Go akan dapat menempah perjalanan percuma ke PokeStop yang terdekat di sekitar Lembah Klang dan pada masa yang sama, setiap kereta PokeMobiles khas yang disediakan dilengkapi dengan semua kemudahan yang diperlukan.

“Diketahui bahawa permainan Pokemon ini akan menggunakan jumlah bateri yang banyak. Oleh itu, setiap satu daripada PokeMobiles akan dilengkapi sepenuhnya dengan PokeChargers untuk mengecas telefon mudah alih serta pautan pantas talian jalur lebar 4G Hotlink,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar mengenai Hotlink dan Grabcar yang bekerjasama menerusi permainan Pokemon Go di sini hari ini.

Sementara itu, Ketua Bahagian Prabayar Maxis, Navin Manian berkata akhir mereka juga akan turut serta dengan menyediakan penumpang PokeMobile yang juga pelanggan Hotlink dengan PokeCoins percuma bernilai US $ 100. “Ini adalah untuk membantu semua pemain Pokemon ke tahap yang tinggi lebih cepat. Ini adalah bersamaan dengan 14,500 PokeCoins, yang mana pemain serta-merta boleh bertukar-tukar untuk kelebihan permainan tambahan,” katanya.

Pokemon Go, yang dibangunkan oleh syarikat Niantic telah membuka gelombang baru permainan realiti dalam sejarah aplikasi telefon pintar. Pokemon Go ialah konvensional permainan yang diperbaharui dan dibawa ke tahap baru di mana pemain dikehendaki untuk mencari dan pertempuran watak-watak maya, berdasarkan lokasi dunia sebenar yang dikesan melalui telefon pintar.

Aplikasi permainan mudah alih percuma ini telah dikeluarkan secara rasmi pada 6 Julai di Australia, New Zealand dan Amerika Syarikat dan telah dapat dimainkan di lebih daripada 30 buah negara di seluruh dunia. Tiada tarikh keluaran tertentu telah dirancang setakat ini bagi Malaysia, tetapi ia dijangka akan boleh dimainkan di seluruh dunia bermula pada September tahun ini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here