gmail

Google mahu perkhidmatannya untuk berada di dalam sebanyak peranti yang mungkin. Bagi memenuhi matlamat itu, syarikat itu telah mengeluarkan banyak versi aplikasi pada iPhone sejak kebelakangan ini. Ini termasuk Gmail, yang boleh dikatakan sebagai aplikasi Google yang paling terkenal di luar carian.

Aplikasi iOS Gmail secara dasarnya telah ditolak umum apabila ia dilancarkan pada 2011 ekoran masalah yang terlalu banyak pada aplikasi tersebut. Satu kemaskini yang besar pada tahun 2012 membuatkan aplikasi ini lebih baik. Reka bentuk yang tidak sesuai dengan standard semasa Google dan ia boleh menjadi sangat perlahan. Ia masih boleh digunakan, tetapi ada pilihan yang lebih baik untuk mengakses Gmail pada iPhone.

Google akhirnya mengambil keputusan sudah tiba masanya untuk membawa Gmail pada iOS ke era moden. Aplikasi terbaru Gmail untuk iPhone dan iPad telah dilancarkan hari ini dan ia membawa kedua-dua reka bentuk dan fungsi sehingga setanding dengan platform Android. Ciri-ciri asas pada dasarnya tidak berubah; anda mempunyai akses kepada semua label Gmail anda dan ciri-ciri carian yang sangat baik. Anda boleh menambah beberapa akaun, dan aplikasi yang mencerminkan apa sahaja gaya Peti Masuk yang telah anda pilih pada desktop.

Tiada sebarang keraguan bahawa versi baru Gmail adalah lebih cepat daripada sebelum ini. Dan terdapat juga beberapa ciri-ciri baru diperkenalkan. Pertama sekali, fungsi yang paling berguna iaitu “batal penghantaran”, yang berupaya membatal sebarang emel yang telah dihantar. Anda juga hanya perlu ‘swipe’ pada mesej untuk arkib secara automatik atau memadamnya, bergantung kepada pilihan anda.

Keseluruhan aplikasi baru ini adalah lebih cepat, dengan fungsian carian mendapat sentuhan baru. Sekarang, anda akan melihat hasil carian dipaparkan secara automatik semasa anda menaip, jadi anda tidak perlu untuk menyelesaikan perkataan atau tekan enter untuk mendapatkan e-mel yang anda cari. Secara keseluruhan, aplikasi ini terasa seperti gabungan antara versi aplikasi yang terdahulu dan sistem peti masuk yang sudah mempunyai ciri-ciri baru dan berfungsi dengan cekap.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here