datuk seri vida
Cover image via Rotikaya

Menjadikan penyanyi Korea, Pikotaro yang terkenal dengan lagu Pen Pineapple Apple Pen, sebagai idola, Datuk Seri Vida ingin bergelar penyanyi sensasi sepertinya. Malah kini pula, Datuk Seri Vida sedang giat berusaha untuk mendapatkan penerbit dan penulis lirik untuk lagunya itu.

“Saya mahu keluarkan satu lagu dulu, mungkin sesuatu yang menarik macam PPAP (Pen Pineapple Apple Pen) nyanyian Pikotaro. Saya belum berjumpa orang yang sesuai untuk membantu menjayakan niat saya sebagai penyanyi. Namun saya tidak akan putus asa,” katanya mengenai hasratnya yang ingin menjadi penyanyi.

Lagu yang penuh keunikan itu pernah menjadi perhatian dunia sekitar tahun lalu sehingga penyanyi antarabangsa, Justin Bieber juga pernah melabelkannya sebagai lagu yang paling digemarinya di Internet. Lagu berdurasi 45 saat itu pernah berada di tangga 77 carta Billboard Hot 100.

Siapa tahu mungkin Datuk Vida bakal menjadi penyanyi sensasi seperti Pikotaro juga. Pasti ramai yang tidak sabar ingin menunggu lagu bagaimanakah Datuk Vida bakal persembahkan, seperti Pikotaro, pasti Datuk Vida juga akan mencipta tarian unik tersendiri.

Baca lagi: Datuk Seri Vida Sah Bercerai Talak Satu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here