Hasrat Barcelona untuk mendapatkan khidmat Philippe Coutinho nampaknya tidak kesampaian.

Liverpool dilaporkan telah menolak bidaan bernilai 90 juta pound sterling yang dikemukakan Barcelona terhadap pemain Brazil itu.

Kelab Merseyside itu menegaskan Coutinho tidak akan dijual pada musim panas ini. Ia adalah bidaan ketiga Barcelona terhadap pemain itu selepas tawaran pertama bernilai 72 juta pound sterling dan kedua, 80 juta pound sterling pada bulan lalu.

Coutinho, 25, bakal terlepas aksi pertama Liverpool menentang Watford pada kempen pembuka tirai Liga Perdana Inggeris, Sabtu ini akibat kecederaan belakang.

Dia terlepas sesi latihan pada Rabu kerana bergelut dengan masalah kecederaan yang sama. Susulan itu, dia menerima rawatan selepas kembali dari kem kecergasan di Jerman, Khamis lalu.

Barcelona begitu terdesak untuk mendapatkan khidmat Coutinho selepas pemergian Neymar ke Paris Saint Germain (PSG) dengan rekod perpindahan dunia.

Coutinho menyertai Liverpool pada 2013 dengan perpindahan bernilai 8.5 juta pound sterling dari Inter Milan.

Pemain Brazil itu dilaporkan telah menandatangani kontrak baharu selama lima tahun bersama Liverpool pada Januari lalu tanpa sebarang klausa pelepasan. – MStar Online

SHARE
Previous articleKerajaan Tidak Putus Asa Dengan TPP
Next articleElizabeth Tan Akui Nyaris Bunuh Diri
Berketurunan Melayu Jawa tetapi tidak boleh berbahasa jawa. Merupakan seorang peminat masakan jawa lebih-lebih lagi tempe dan nasi pecel lele. Juga merupakan peminat tegar kepada pasukan bola sepak Barcelona FC. Visca El Barca!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here