Budak

KANGAR: Seorang budak lelaki berusia sembilan tahun dari Kampung Serdang, Kodiang, Kedah memenangi hitam Peugeot 408 di Perlis Marathon 2017 cabutan bertuah, hari ini.

Muhammad Farhan Hakimi Mohamad Nor, seorang pelajar tahun tiga, tidak boleh percaya apabila beliau diumumkan sebagai pemenang hadiah utama cabutan bertuah semasa majlis penyampaian hadiah selepas perlumbaan.

Ia adalah ini kali pertama Farhan mengambil bahagian dalam kategori 5km Marathon Perlis, dan dia tidak dijangka walaupun memenangi pingat, persaingan adalah sengit – apatah lagi sebuah kereta jenama baru.

Anak bongsu daripada enam, Farhan, yang bapanya meninggal dunia akibat strok dua tahun lalu, merancang untuk memberi kereta kepada abangnya yang berusia 27 tahun.

“Tidak pernah dalam impian, saya akan memenangi hadiah hari ini. Saya amat bersyukur dan gembira untuk membawa balik kereta ini,” katanya, sambil menambah bahawa beliau berharap untuk pergi ke Kuala Lumpur dengan kereta tersebut.

Farhan turut ditemani kakak dan sepupunya ke acara tahunan negeri yang dianjurkan bersama dengan Pelaksanaan Koridor Utara (NCIA).

Marathon tahun ini menarik penyertaan 12,500 peserta dari seluruh Malaysia dan luar negara, dan telah disempurnakan oleh Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail, Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail dan Raja Puan Muda Perlis Tuanku Lailatul Shahreen Akashah Khalil.

Turut hadir Menteri Besar Datuk Seri Azlan Man dan Ketua Eksekutif NCIA Datuk Redza Rafiq.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here