Bersatu

Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) menafikan dakwaan bahawa beberapa ahli daripada 24 bahagian di negeri Perak menggesa Muhyiddin Yassin untuk meletakkan jawatan sebagai presiden.

Pengerusinya Faizal Azumu berkata, perkara itu tidak pernah dibangkitkan dan merujuk kepada kenyataan yang dikeluarkan oleh  Ketua Bahagian Ipoh Timur Azrul Suhadi Ahmad Mokhtar terhadap Muhyiddin sebagai pengkhianat.

“Kenyataan Azrul yang berkaitan dengan kedudukannya sebagai Ketua Bahagian ini juga tidak tepat kerana beliau telah digantung jawatan itu ¬†pada 31 Mac,” katanya.

Parti itu percaya tindakan Azrul didalangi oleh beberapa individu yang kecewa selepas mereka gagal untuk memegang jawatan tinggi dalam parti, katanya.

“Mereka ini adalah pengkhianat sebenar dalam parti yang duri dalam daging dengan niat jahat terhadap parti,” katanya pada sidang akhbar di Taman Meru Impian Ipoh, semalam.

Semalam, dilaporkan bahawa Azrul Suhadi membuat semasa sidang akhbar menggesa peletakan jawatan Muhyiddin, mendakwa beliau telah gagal melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan kepadanya dan menggunakan pengaruh pengerusinya Dr Mahathir Mohamad untuk meletakkan kroni beliau dalam jawatan penting parti.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here