Ahmad Zahid
Foto oleh FMT

Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mengucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri selaku pengerusi Barisan Nasional (BN) Datuk Seri Najib Tun Razak atas kepercayaan yang diberikan di atas pelantikan beliau sebagai Timbalan Pengerusi BN.

Timbalan Perdana Menteri, yang kini menjalankan tugas-tugas Timbalan Presiden UMNO juga mengucapkan terima kasih kepada MCA dan MIC yang menerima cadangan perlantikan beliau ke jawatan tersebut.

“Saya melihat ini sebagai satu tanggungjawab yang diberikan oleh Perdana Menteri untuk memastikan kuasa dan kestabilan jentera pilihan raya BN secara keseluruhan,” katanya kepada wartawan.

Najib mengumumkan pelantikan itu, berkuatkuasa serta-merta, selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi BN di Kuala Lumpur.

Ahmad Zahid berkata, UMNO harus terbuka kepada prinsip perkongsian, satu strategi di mana tidak ada jentera parti akan membenarkan mana-mana parti komponen lain untuk bergerak bersendirian.

Beliau berkata BN perlu menggunakan media baru untuk mendekati dan memenangi hati pengundi baru dan pengundi pertengahan tanah yang merupakan faktor penentu dalam pilihan raya umum tanpa meminggirkan media konvensional, termasuk media cetak dan elektronik.

Ahmad Zahid berada di New York untuk mengetuai delegasi Malaysia pada Perhimpunan Agung PBB ke-71.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here